lørdag 12. juli 2008

Nordmenns holdning til FN

En rapport som kom ut i 2005 avslører at vesten med Norge i førersetet, er de minst FN kritiske nasjonene i verden. FN sliter i resten av verden med sin troverdighet, men i Norge er vi trollbundet. 8 av 10 nordmenn har full tro på at FN vil det beste og gjør det beste for verden.
I USA er tilliten til FN på et bunnnivå. Nærmere 80 % av befolkningen ønsker å trekke USA ut av FN. De anser FN som en korrupt, pengeslukende og håpløst ineffektiv organisajon.
Debatten om FN og USA's fremtidige deltagelse, er i aller høyeste grad levende i samfunnsdebatten over there. I Norge har vi ingen debatt. Her sitter vi bare med en bunnløs tillit og en veldig fascinasjon over dette maktmonstrumet. Det eneste partiet jeg har hørt stille spørsmål ved FN, er FRP. For slike spørsmål blir de latterliggjort, på samme måte som med AGV saken. Samfunnsdebatten i Norge er utrolig tynn og ensidig. Den bærer preg av politisk korrekthet, enighetsdiktatur og feighet. Finnes det noen som våger å stille seg kritisk til konsensus og meningseliten, er media raskt på pletten for å foreta en offentlig gapestokk.
Før fall kommer hovmod. Norges intellektuelle hovmod og Norges 'steining' av kritiske røster vil også bli Norges fall. Hovmod leder alltid til fall.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1155533.ece

Ingen kommentarer: