torsdag 24. juli 2008

Jeg er ikke homofob!!

Det er veldig populært å gi folk nye navn i samfunnsdebatten. Et av navnene som ofte brukes er homofob. Homofober er alle mennesker som er uenige med homolobbyen og deres supportere. Mennesker som tror på at kjønnene fremdeles spiller en helt sentral rolle i å utfylle hverandre er plutselig blitt til homofober.
En fobi defineres som en irrasjonell og ubegrunnet frykt for et eller annet. En fobi er også en diagnose som ofte trenger psykriatisk behandling. Sagt på en annen måte, en homofob er et menneske som drives av en irrasjonell ubegrunnet frykt og trenger behandling for sin lidelse.
Tenk at folk sluker dette ukritisk. Til og med våre folkevalgte ser ikke ut til å ha problemer med at homofob brukes i debatten om hvilken plass homofili skal ha i samfunnet vårt.

Hvordan kan man kalle et menneske homofobt, når det på en ærlig og god måte argumenterer for noe som har vært den gjeldende oppfatning av menneskelig interaksjon siden tidenes morgen? Man kan ihvertfall ikke komme drassende med at vi snakker om en ubegrunnet og irrasjonell frykt. Det er en velbegrunnet mening som kan argumenteres for vitenskapelig i biologien, etisk i filosofien og moralsk i teologien. Selsvagt kan en som støtter homolobbyens sak argumentere på like premisser, men å bruke uttryket homofob blir malplassert og simpelt.

Jeg kjenner ingen som har en irrasjonell og ubegrunnet frykt for homofili. Tvert imot. De har ofte god kunnskap om saken og er uenige i sak eller livsanskuelse om du vil. Likevel godtar, og endog applauderer folk, at homofob stemplet settes på dem som mener det motsatte av homolobbyen.

Jeg er fundamentalt uenig med LLH, Karita og Anniken. Likevel vil jeg ha meg frabedt og bli kalt homofob. De som har behov for å stemple meningsmotstandere viser bare at i mangel på gode motargumenter tyr de til ufinheter. Stempling av meningsmotstandere hører ikke hjemme i samfunnsdebatten.

Ingen kommentarer: