onsdag 9. juli 2008

FN og globalisering

Er det bare meg som syntes det er problematisk at FN kan gjøre områder i verden til såkalt verdensarv?
Erik Solheim sier til Aftenposten i dag at dersom FN kårer Lofoten til verdensarv, vil det bli umulig å bore etter olje der. FN kan altså kvele norske interesser enda de ikke er valgt av folket. De lager internasjonale lover og regler som trees nedover nasjonene, uten folkets stemme. Feks har FN implementert læreplaner i sin Agenda 21, dvs deres politiske agenda for den 21. århundre. Disse læreplanene legger føringer for hva de nasjonale læreplanene skal inneholde, hvordan læringen skal foregå osv.
Er det noen som begynner å ane en verdensregjering i emningen?
Jeg vet det er mange som er raske til å rope på konpirasjoner, når de høre en slik antydning, men studer saken selv og se om ikke FN begynner å få mange av de samme trekkene som en nasjonal regjering.
Strobe Talbot snakket i 1992 om 'the birth of the Global nation'. I denne famøse og kontroversielle talen snakket han om at oppfinnelsen av nasjonene ikke var noen god ide, og at verden uunngåelig ville ende opp med en virkekraftig verdensregjering (FN) som kunne lykkes der nasjonen hadde feilet.
Både George H W Bush, Jaques Chirac, Gordon Brown, Bill Clinton, Carroll Quigley, Walter Cronkite, Ted Turner m.fl har snakket åpent om at verden trenger en 'ny verdensorden' hvor internasjonale lover styrer nasjonene.

Det høres vakkert ut for et ukritisk sinn. En global verdensorden med lover og regler som skal sikre fred og stabilitet, men er det så vakkert?
Det er ihvertfall ingen ny ide. Mange mennesker har opp igjennom historien forsøkt det samme. De har forsøkt å legge verden for sine føtter gjennom alliansebygging og kriger. I dag er det ikke skjult lengre. Edmund Burke ville snudd seg i graven om han kunne se hva som skjer i dag. Vi går mot en sentralisert klode, hvor den reelle makten ikke lenger ligger hos nasjonene, men hos et obskurt og distansert FN system som er gjennomsyret av korrupsjon og skandaler. Jo lenger makten fjernes fra folket, jo større er sannsynligheten for maktmisbruk. Jo mer makt som samles i få hender, jo mer vil sannsynligheten øke for misbruk.
Det finnes ingen gode eksempler på noe annet. Derfor har jeg tidligere hevdet og vil fortsette å hevde at FN, EU, NAU osv ikke er noen god ide. De bryter med folkestyret slik vi kjenner det. EU kommisjonen er ikke folkevalgt. FN er ikke folkevalgt. NAU er ikke folkevalgt. NAFTA er ikke folkevalgt. Det er organisasjoner og avtaler som er tredd over oss av politikere som gjør som de vil.


Til deg som er svært skeptisk til det jeg skriver, vil jeg anbefale at du gjør litt research og ser om det jeg skriver kan inneholde sannhet. Det er bedre enn å blåse seg opp til ingen nytte og latterliggjøre noe man ikke kjenner. Jeg kjenner litt for mange som henter frem smilet før de har lest en eneste artikkel om teamet.

Ingen kommentarer: