lørdag 12. juli 2008

FN - en udugelig organisasjon


I avisen i dag kan vi lese at FN og Russland nedlegger veto mot å innføre tiltak mot Mugabe. Mugabe som har 'voldtatt' et land på det aller groveste sitter trygt med støtte fra selveste FN. FN viser igjen sin komplette udugelighet og manglende vilje til å gjøre noe med denne situasjonene, akkurat som de unnlot å gripe inn under nedslaktingene i Sebrenica og Rwanda.

Hva annet kan man vente egentlig?
Med så mye rart samlet under en fane, hva må resultatet bli? Et hus kan ikke bli stående om det er i strid med seg selv, sa Jesus i Evangeliene. Er det ikke akkurat det vi ser. Et hus som er i strid med seg selv. Likevel lar vi denne organisasjonen få stadig mer makt over våre nasjoner.
Grunnleggerene av grunnloven i USA advarte landet på det sterkeste om å 'stay out of entangling alliances, but work diplomacy and friendship wisely and just'. De hadde en dyp kjenneskap til menneskenaturen og problemene som uunngåelig ville melde seg dersom
man bygde multinasjonale allianser. Ser man på FN er det enkelt å se at de hadde rett.
FN startet som en dårlig ide og vil ende opp som en dårlig ide. Mye makt i få hender er aldri noen god ide.

Så gjenstår det da å se hvor lenge galskapen til Robert Mugabe kan holde frem. Han har uttalt tidligere at det eneste som kan avsette ham er Gud. Kanskje har han rett. Verden virker ihvertfall handlingslammet mot ham.

Ingen kommentarer: