torsdag 31. juli 2008

EU - en trussel mot demokratiet

EU's jurister krever at Danmark skal følge den liberale innvandingspolitikken som EU legger opp til. Det danske folketinget stritter i mot. Stadig flere dansker er blitt negative til EU på grunn av stadig større inngrep i det nasjonale selvstyret.
Det er ikke til å undres. EU's ikke-folkevalgte politikere gjør som de vil og trumfer gjennom den ene loven etter den andre. De trenger ikke å frykte den nasjonale folkeviljen. De er jo ikke folkevalgte. Danske politikere skjønner at det er snakk om et demokratisk problem, men er det for sent?
Lisboa traktaten er meget viktig for EU fordi den i realiteten vil gjøre nasjonene til symboler, og vil erstatte de nasjonale grunnlover på mer eller mindre alle områder. Nasjoner vil fremdeles kalles nasjoner og de vil fortsette å holde demokratiske valg, men de folkevalgte politikere har fått en ny herre, og det er EU eliten i Brüssel. Hvilken genial måte å uthule demokratiet på. Hvilken ypperlig måte å tilegne seg udemorkatisk makt på? Hitler og Stalin ville applaudert. Vi vet jo at de aller fleste diktatorer opp igjennom har hatt folkets støtte og ofte vunnet makten gjennom demokratiske valg. EU representerer i så måte ingenting nytt. Det er og blir en maktelite som ikke svarer til noen andre enn seg selv. 'The checks and balances of power' som grunnleggerene av USA bygde på, eksisterer ikke i EU.

Så det blir spennende å se hva som skjer med Lisboa traktaten. Den fikk jo et alvorlig støt ved at Irland takket nei, men EU tar ikke et nei for et nei og har gitt Irland tid til å tenke over sitt standpunkt. Mens Irlands statsminister er travelt opptatt av å slikke ryggen til EU toppene, så vokser motstanden mot Lisboa avtalen i Irland. Jeg fryder meg, men jeg håper bare at det varer ved. EU har aldri vært noen god ide og blir det heller aldri.

Anbefalt videre lesning er denne artikkelen på document.no

http://www.document.no/2008/07/apen_strid_mellom_danmark_og_e.html#more

Ingen kommentarer: