mandag 30. juni 2008

HVORFOR JEG ER KLIMASKEPTIKER DEL 5

Jeg fortsetter min serie om klimaskepsis, selv om jeg langt på vei har innsett 'verden' har bestemt seg for hva som gjelder. Konsensus som det så flott heter har forblindet folk til å tro at klimaforandringene er absolutte. Det er ikke noe vi skal debattere lenger. Gro Harlem Brundlandt forteller oss at det er 'umoralsk å betvile menneskeskapt global oppvarming'. Al Gore sammenligen klimaskeptikere med holocaust fornektere. James Hansen vil bruke vold og andre vil holde egne 'nürnberg prosesser' for tvilere.
Når ble det umoralsk å stille spørsmål til vitenskapen? Er ikke kritikken helt vital innen alt som heter vitenskap. Man begynner med en hypotese, og dernest gjør man alt man kan for å motbevise denne. Om den så står sin prøve og gir empirisk målbare resultater så kan man ettervert konkludere med et vitenskapelig funn, men det betyr jo ikke at dette er ferdig vitenskap en gang for alle. Vitenskapen er en syklisk prosess som aldri helt vil slutte. På den måten utvikler vi oss. Ting som vi før tok for gitt kommer på nytt under kritisk lys, og nye ting kommer på banen, som endrer vår vitenskapelige forståelse.

Jeg limer inn en liten tekstbit av professor i geokjemi, Tom Segalstad. Jeg syntes han kommer med en fin beskrivelse på hva CO2 er og hva den gjør her.

Karbon og CO2 er fundamentet for alt liv på Jorden. Luftens CO2 er i minimal mengde og med minimal evne (ca. 2%) til å påvirke drivhuseffekten i forhold til vanndamp (ca. 98%). Karbonisotopene i luftens CO2 er det absolutte bevis på at menneskelig påvirkning er minimal (maksimalt 4%). CO2's menneskeskapte andel på 4% av 2% av drivhuseffekten, gir altså en virkning på mindre enn 1 promille av drivhuseffekten. Dette er i en skyfri atmosfære. Sammenligner vi med skyenes evne til å regulere drivhuseffekten (gjennom å tilbakeholde varme eller å reflektere innstråling fra Solen), som er +/- 20-30%, blir virkningen fra CO2 neglisjerbar i klimasammenheng. Alle målinger viser at det er en økt innstråling fra Solen som gir et varmere klima, tidligere kalt et optimalt klima. Men nå skal altså hele verden heller basere all menneskelig virksomhet på at politikere er blitt hjernevasket til å TRO på en ikke bevist teori.

Ingen kommentarer: