fredag 20. februar 2009

Rødgrønt kaos

Den rødgrønne regjeringen har i løpet av kort tid gjort mye rart. Først var det en fornyelse av blasfemi paragrafen som endte opp med en flau retrett. Så kommer hijab saken som ender opp i en enda flauere retrett. Og sist men ikke minst, måtte Anniken Huitfeldt denne uken bøye seg for trosfriheten og gi Frelsesarmeens ungdom den støtte de skulle ha.

Folket har talt i alle sakene. Aldri før har nettavisene merket en slik pågang enn ved nettopp disse sakene. Folk vil ikke ha Hijab i politiet, og et meningspoliti som skal straffe krenkere.
Regjeringen har gjort noe de aldri skulle ha gjort. De har rørt ved bærebjelkene i demokratiet. De har tuklet med fundamentale prinsipper som den vestlige sivilisasjon er bygd på. De burde skamme seg.

Det gleder meg at folket har vært så tydelige i disse sakene. Det gir meg håp for det som ligger foran. Folk flest (for å bruke en oppbrukt klisje) skjønner hva som står på spill, og handler deretter. Våre politikere skjønner tydeligvis ingenting, og ender opp i skam og vanry.

Må Norge for all fremtid holde opp ytrings- og trosfriheten som ukrenkelige og fundamentale verdier som samfunnet skal bygges på.

Ingen kommentarer: