tirsdag 10. februar 2009

The final Countdown

USA's dager som stormakt er talte. Vi er inne i den siste akt. USA står ved kanten av stupet. Det er ikke lenger et spørsmål om hvis, men når, og tiden den er snart her.
USA vedtar i disse dager en enorm krisepakke som i følge Obama er det eneste som kan hindre katastrofe. Du tar feil Obama. Krisepakken vil i sannhet forsterke krisen i amerikansk økonomi. Den vil slå beina under Dollaren. Utenlandske investorer vil snart trekke ut sine penger, og deriblant spesielt land i Asia som har investert enorme summer i USA. Inflasjonen vil eksplodere, rentene vil gå i taket, og middelklassen i USA vil gå til grunne. Kaos og voldelige opptøyer vil oppstå i kjølevannet av dette. Det vil bli en voldsbølge over USA som aldri før har vært. Presidenten vil erklære unntakstilstand og landet vil gå inn i en dyp krise.

Lik romerriket er det ikke først og fremst ytre fiender som knekker imperiet, men indre forhold. USA har en gjeld som er 8 ganger deres BNP. De er med andre ord teknisk sett konkurs.
Obama vil fortsette å fylle ballongen med luft, men den vil smelle og det ganske snart.

USA kunne valgt annerledes, men de lot seg forføre av smiger og tomme løfter fra en mann som ikke vet hva han egentlig holder på meg. Jeg har ingen tvil om at Obama ønsker nasjonens ve og vel, men han er uvitende i likhet med så mange andre såkalte eksperter, om hva krisen dypest sett handler om. Derfor gjør han alle de gale grepene. Han øker offentlig forbruk, trykker opp et hav av penger for å få i gang hjulene i økonomien, og stimulerer til økt konsum. Løsningen for USA ville vært det motsatte. Å kutte i offentlig forbruk og å begynne å produsere og spare.

Når krisen innreffer vil amerikanere vært sintere enn noen gang. De har gjennomlevd 8 år med Bush, og håpet at Obama skulle bli frelseren, men når han ikke innfrir vil det bli et raseri blant dem som vil skape voldsomme opptøyer. De vil kreve svar. De vil spørre, hvorfor var det ingen som sa at dette kunne skje. Hele verden vil undre seg. Selv om det hele tiden har vært mennesker som har advart mot dette. Peter Schiff som jeg har lagt inn et videoklipp av, er en av dem. Han har sett dette komme hele tiden, og har advart i mange år på amerikanske tv -sendinger. Han har også skrevet en bestseller om dette hvor alle hans prediksjoner har skjedd, men likevel var det ikke nok. I stedet velger Obama å omgi seg med rådgivere som har tatt feil i sine analyser mesteparten av tiden.

Når USA faller, så vil hele verden rystes. Dollaren er så viktig i verdenssammenheng, at det ikke er noe land som unngå å merke noe til krisen. Hvor mye vi vil merke det her på berget er vanskelig å si. Jeg forventer en kraftig renteøkning og prisøkning på spesielt mat, drivstoff og energi. Dessuten vil arbeidsledigheten også tilta veldig fordi mange bedrifter vil gå konkurs.
Alle som har muligheten til det bør vurdere å binde renten nå.

Jeg tenker, hvordan er det mulig at verden kan bli så bedradd? Hvordan er det i det hele tatt mulig?
Kanskje svaret ligger i vår natur. Vi ønsker å tro det beste. Vi ønsker å forholde til ting som gir håp, som høres gode ut, som løfter oss, i stedet for sannhet som innimellom kan gjøre vondt. Vi liker alt som klør i ørene og smaker godt, så vi styrer klar av dem som sier noe som stikker.
Realitetene og sannheten har alltid hatt dårlige kår blant menneskene. Det er nettopp derfor så mange gale despoter har fått makt de aldri skulle ha hatt.

Obama skulle aldri blitt president i USA. Han er simpelthen ikke egnet. Han tror han gjør USA en tjeneste, men alt han gjør er å skape et øknomisk ragnarok. Når det skjer, vil folk begynne å våkne, men da er det for sent. Skaden er skjedd, og amerikanerene vil måtte slikke sine sår i mange år fremover.

Ingen kommentarer: