tirsdag 23. september 2008

Global nedkjøling?


Det er fascinerende hvor overbeviste tilhengere av teorien om menneskeskapt oppvarming er. Det er som om hele verden er bak dem, og kun noen sære utskudd innimellom er uenige og dermed fullstendig på jordet.
For meg er det liten tvil om klima"trusselen" blir brukt politisk for alt den er verdt. Til neste år skal det holdes klimakonferranse i København. Klimaprofeten Al Gore kommer til å foreslå en global miljøskatt, under dekke av at klimaet trenger det. Siden det er Al Gore kan du være ganske så sikker på at det også vil få gjennomslag. Folk lar seg blende av den veltalende politisk korrekte sjarmerende mannen, og kaster fra seg all kritisk tanke. AL Gore blir hyllet hvor enn han setter sine føtter. Han fikk Nobel Fredspris. Han er elsket av alle. Alt dette på tross av at filmen hans "An inconvenient Thruth" inneholder mange overdrivelser og løgner og at han selv lever med et energiforbruk som på ingen måte gjenspeiler det budskapet han prediker. Før ble slike mennesker kalt falske lærer og falske profeter, men verden vil bedraes og får den profeten de fortjener.
Ok, nok om det. Klimadebatten er på mange måter over. Det store flertall av mennesker med makt har konkludert med at konklusjonene til IPCC gjelder, og at mennesket er syndebukken. Muligens noen kyr også. Alt dette har skjedd på tross av at det finnes flere hundre prominente klimaeksperter som er uenige. Mange av dem har endog sittet i IPCC og har senere trukket seg i protest mot det de kaller politisert vitenskap, altså vitenskap som tilpasses politikk og ikke motsatt. Bare i USA har man samlet inn navn fra over 30000 mennesker med utdanning som er relevant innenfor klimaforskning, og oppropet tar avstand fra konklusjonen til IPCC. I Norge har ingen hørt om dem. Hvorfor?

Her følger enda en artikkel. Denne gangen viser det seg at verdens meterologiske institutt har påvist at 2008 har vært det kaldeste året på 5 år. Anerkjente klimatologer mener at temperaturen vil falle frem mot 2100, altså stikk i strid med IPCC sine konklusjoner. Årsaken sier klimatologene, er at IPCC ikke har tatt høyde for hvilken betydning solen har, men kun fokusert på menneskets bidrag.

Poenget med dette innlegget er egentlig ikke å overbevise mennesker som har latt seg overbevise av IPCC og sjokkoverskriftene i massemedia. Jeg anser den kampen som mer eller mindre tapt, rett og slett fordi tilhengere av IPCC sine konklusjoner har bestemt seg for å tro dem uansett hva. Frykten for å bli hengt ut, eller gleden over å endelig fått noe de kan tro på og hengi seg til, noe absolutt, har drevet dem til IPCC sine føtter. Der har de funnet hvile.
Jeg sikter meg heller inn mot tvilerene. Dere som med rette er i tvil. Vitenskapen har jo som kjent mange defekter, så det er rett å tvile også på knallharde klimaskeptikere. Men poenget er altså dette. Mange forskere er uenige med IPCC. De har kommet til andre konklusjoner. Mange av dem er uavhengige, og noen mottar ikke forskningsstipender en gang pga deres syn på klimasaken. Henrik svendsmark som har forsket på solens betydning for klimaet måtte bruke av egne og frivillighetspenger da han skulle i gang med sine forsøk. Han mottok ingen støtte fra staten. IPCC derimot mottar enorme summer fra verdens rgjeringer for å gjøre sin forskning.
Hvorfor vil anerkjente forskere som har et navn og et rykte å ta vare på, forfekte konklusjoner om ikke de virkelig trodde på dem. De har ihvertfall ingenting å vinne.

I artikkelen som følger er det nettopp et par forskere som har satt hele sitt vitenskapelige rykte på spill fordi de er blitt overbevist om at vi går mot kaldere tider og ikke varmere. Les den og tenk litt etter. Still kritiske spørsmål og studer de forskjellige teoriene. Husk at vitenskap opp i gjennom historien veldig mange ganger har blitt misbrukt politisk for å oppnå makt. Vi har det samme DNA i oss som før. Spør deg selv derfor hva som gir mest mening. Hvorfor er en livsviktig gass C02 plutselig blitt farlig? Hvorfor snakker vi om menneskeskapt oppvarming i dag, når det har vært varmere perioder før (feks var grønnland isfritt. Arkologiske funn bekrefter dette)? Hvorfor ignorere IPCC i stor grad solens påvirkning? Hvordan forklarer man temperatur svingninger på andre nærliggende planeter i solsystemet som følger jordens mønster? Kan man oppnå noe ved å få massene til å tro på en menneskeskapt oppvarming?

osv...her er artikkelen

http://www.newsmax.com/headlines/global_cooling/2008/09/08/128749.html

Ingen kommentarer: